חיפוש

מהו מסלול ליסינג מימוני

קיימות בישראל עסקאות ליסינג רבות שמאפשרות ללקוחות פרטיים לרכוש רכב חדש מהניילונים בתנאי תשלום נוחים במיוחד. בעקבות ההעלאה במס הירוק שבוצעה לאחרונה שמצטרפת למיסוי הגבוה שניתן בארץ על רכבים מיובאים, מחירי הרכב רק הולכים ועולים בכל שנה יותר ויותר. 

על כן, אחד הפתרונות לרכישת רכב חדש הן עסקאות הליסינג המימוני. מה זה ליסינג מימוני? מה היתרונות והחסרונות שלו? במה הוא שונה מליסינג תפעולי והאם הוא מתאים ללקוח הפרטי? כל התשובות במאמר הבא.

 

מה זה ליסינג מימוני?

הליסינג המימוני למגזר הפרטי בארץ הוא תוצר של מגמת ירידה ברכישות הליסינג התפעולי והחל לצבור תאוצה בשנים האחרונות. שינוי זה הביא את חברות הליסינג לחפש פתרונות מימון שהופנו גם לסקטור הפרטי. מתוך כך נוצרה האפשרות למימוש רכישת רכב חדש במימון פרטי. 

למעשה ליסינג מימוני הוא אינו המצאה ישראלית. קדמו לכך חברות ליסינג מחו"ל ובעיקר ארה"ב שהפכו את רכישת הרכב ללקוחות פרטיים לכדאית ומשתלמת ביותר. צורת התשלום הזו היא אחת הדרכים הפופולאריות בארה"ב לרכישת רכב חדש שאומצה בשמחה על ידי סוכנויות רכבים וחברות ליסינג רבות בארץ.

אם נפשט את הדברים, הליסינג המימוני הוא בעצם הלוואה לכל דבר ועניין שמשמשת את הלקוח הפרטי לצורך רכישת רכב חדש. ההלוואה הכספית לצורך רכישת הרכב היא מוגבלת בזמן, בדרך כלל לתקופה של 3 שנים שבמהלכם אותו אדם שלקח את ההלוואה משלם סכום חודשי קבוע, שמותאם לפי היכולת הכלכלית שלו לתשלום ההלוואה על הרכב.

בתום 3 השנים עומדות בפניו כמה אפשרויות: אפשרות אחת היא להשלים את שאר סכום ההלוואה על הרכב שנותר מהחזר התשלומים. אפשרות שנייה היא למכור את הרכב ובסכום שיקבל להשלים את יתרת ההלוואה על הרכב והאפשרות שלישית והמועדפת היא לשדרג את הרכב לרכב חדש יותר ולהמשיך לשלם עבורו את תשלום ההלוואה עבור הרכישה.  

 

כיצד ליסינג מימוני משתלם לך אל מול ירידת ערך הרכב?

קיימים מספר יתרונות בשדרוג רכב קיים לרכב חדש בעסקת ליסינג מימוני:

יתרונות: רוכש הרכב נמנע מטרחת מכירת הרכב לכל גורם מכיוון שהחברה שאיתה ביצע את עסקת הליסינג המימוני מחויבת לרכוש את הרכב ממנו בחזרה במחיר מחירון.

להבדיל מרכישת נדל"ן, רכישת רכב היא עסק גרוע. מדוע? משום שהערך שלו רק יורד. למעשה מרגע הרכישה של כל רכב אתם רק מפסידים עליו, בכל שנה ערך הרכב יורד (תלוי בסוג הרכב, בביקוש ובהיצע) ומאבד מערכו בשנים הראשונות של רכישתו 30% בממוצע. הירידה השנתית לרכב לאחר מכן עומדת על כמעט 15% בממוצע. 

לכן, הבחירה בהמשך תשלומים עבור שדרוג הרכב הקיים לרכב חדש יותר הגיונית למדי כיוון שאתם משלמים אך ורק על ירידת ערך הרכב במהלך אותן 3 שנים שבהן שילמתם על החזר הלוואה. מה הכוונה? אם החזר התשלומים החודשי בעסקת ליסינג מימוני הוא ל- 3 שנים שבסופם החלטתם על שדרוג הרכב הקיים לרכב חדש יותר, אזי שילמתם למעשה בכל אותם שנים רק על ירידת ערך הרכב (שכעת שווה פחות מיום הרכישה שלו).

ההבדל הוא שכעת תמשיכו לשלם את אותו החזר תשלומים חודשי אך תרוויחו רכב חדש יותר בכל 3 שנים במקום רכב ישן שרק הולך ומאבד מערכו כל שנה. 

חסרונות: עסקאות ליסינג מימוני מביאות איתם יתרונות רבים שעוזרים לקהל הלקוחות הפרטי ברכישת רכב חדש אולם קיימים גם מספר חסרונות. 

ב.מ.וו
ב.מ.וו

חברות ליסינג וסוכנויות רכבים רבים מחייבות את הלקוח הפרטי בתשלום של סכום מקדמה עבור רכישת הרכב עבור השלמת עסקת הליסינג מימוני. למעשה הלקוח "כבול" על ידי חברות הליסינג בסכום תשלום התחלתי על הרכב שאם לא ישלם אותו לא יוכל לקבל את סכום ההלוואה לרכישת הרכב שבו הוא מעוניין. 

דבר שני, פעמים רבים נמצא שהרכב כלל אינו רשום על שם בעליו, אם רכשתם רכב יתכן והוא יישאר תחת שם חברת הליסינג שמולה ביצעת את עסקת הרכישה, כך שגם אם אתם משלמים עבור הרכב שרכשתם הוא אינו רשום על שמכם. 

לעומתם קיימות מספר חברות שפוטרות את הלקוח הפרטי גם מתשלום מקדמה, גם מאפשרות הלוואה של עד 100% מימון על הרכב וגם רושמות את הרכב על שם הלקוח עצמו (בדומה לסוכנות הרכבים 'קפיטל מוטורס'). כך שניתן לבצע סקר שוק ולמצוא את סוכנות הרכב המתאימה לכם. 

 

מה ההבדל בין ליסינג מימוני לתפעולי?

להבדיל מליסינג מימוני, שנועד בעיקר לציבור הפרטי, קיימת גם צורת רכישה נוספת למימון רכב והיא ליסינג תפעולי. השוני העיקרי בין הליסינג התפעולי לליסינג מימוני הוא בכל נושא תחזוקת הרכב והטיפולים התקופתיים הניתנים עבורו. בליסינג תפעולי כל נושא תיקון תקלות הרכב, טיפולים תקופתיים, רכב חלופי במקרה של תאונה ועוד, כל אלו נכללים בתוך עסקת הליסינג התפעולי, מה שאינו קיים כמובן בעסקת ליסינג מימוני שבה כל האחריות על הרכב נתונה בידי הלקוח הפרטי.

כאמור, עיקר שוק הרכבים שאיתו עובדות חברות ליסינג רבות הם עסקים וחברות בע"מ המשכירות עבור עשרות ומאות עובדיהם רכבי חברה בעסקאות ליסינג תפעולי. צורת עבודה זו מאפשרת להם לפטור את עובדיהם בטרחה של טיפולים פרטיים לרכב, תחזוקה וכו', משום כך הליסינג התפעולי נקשר תמיד לרכבי חברה. 

 

האם משתלם לבחור במסלול ליסינג מימוני לאדם פרטי?

לאחר שהבנו מהו ליסינג מימוני והבנו את ההבדלים בינו ובין ליסינג תפעולי, כל שנשאר לנו להחליט האם מסלול זה הוא מסלול כדאי עבור הלקוח הפרטי. 

ראינו שלביצוע עסקת ליסינג מימוני יתרונות רבים: היא פוטרת את הלקוח מחיפוש קונה לרכב לאחר תקופת זמן מסוימת, היא מאפשרת לו להמשיך ולחדש את הרכב שלו מול סוכנות הרכב שמולה ביצע את עסקת הרכישה ואולי חשוב מכל, היא מאפשרת לו לא לאבד מערך הרכב לאחר ביצוע הרכישה אלא לשלם רק על תקופת זמן של 3 שנים שבהן הרכב מאבד מערכו ולהרוויח רכב חדש יותר (מרוויח רכב חדש אך ממשיך לשלם עבור הרכב הישן).

הנקודה העיקרית עבור הלקוח הפרטי היא להבין במה כרוכה עסקת ליסינג מימוני ברכישת רכב חדש. בעיקר היא אומרת שאתם מחויבים למשך תקופת זמן מוגדרת על המשך תשלומים חודשיים, מה שאומר שאם אתם מעוניינים בעסקה מסוג זו אתם חייבים להיות בעלי הכנסה קבועה לאורך שנים. תתחדשו!  

למידע נוסף על ליסינג מימוני לחץ כאן

אולי תאהבו גם את