חיפוש

קיבלתם הזמנה לבדיקת כשירות נהיגה? למה לצפות?

 זימון לכשירות נהיגה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים יכול לעלות ביוקר מאחר וגוף זה ממליץ למשרד הרישוי האם תישלל הזכות שלכם לנהוג. מתי מקבלים זימון כזה ולמה לצפות – על כך במאמר הבא.

 

מאילו סיבות נשלח זימון לבדיקת כשירות נהיגה?

זימון לבדיקת כשירות נהיגה נשלח לנהגים אשר עברו עבירות תנועה מרובות ונפסלו מנהלית למשך 9 חודשים. בנוסף, נהגים שנתפסו נוהגים תחת השפעת סמים או אלכוהול ורישיונם נשלל ליותר משנה יופנו באמצעות משרד הרישוי לבדיקה. בין היתר אנשים שלהם בעיות בריאותיות יזומנו למכון ואנשים שמבקשים להוציא רישיון נהיגה למשאיות כבדות או רכבים ציבוריים. על מנת שהתוצאה תהיה טובה ורישיון הנהיגה לא יישלל מומלץ להגיע למרב"ד בליווי עורך דין תעבורה. קראו עוד בקישור מדריך מלא להתמודדות מול המרב"ד.

 

במה עוסק המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

כאמור המרב"ד הוא הגוף המעביר את המלצותיו למשרד הרישוי על מנת לקבוע אם הנהגים הנבדקים כשרים לנהיגה. במכון נעשות בדיקות רפואיות שיכולות להיות גורליות בעיקר לנהגים המתפרנסים מנהיגה ולפגוע באיכות החיים שלהם. למרות זאת, גם אם משרד הרישוי מקבל את המלצות המרב"ד ניתן לערער על כך באמצעות עורך דין תעבורה ולמנוע את הנזק או לפחות לקצר את זמן השלילה.

 

כיצד מתמודדים עם הבדיקה לכשירות נהיגה?

ראשית, מומלץ לא לחכות עד ההחלטה של משרד הרישוי בגין קביעת כשירות הנהיגה ומלכתחילה לפנות לעורך דין תעבורה. ככל שמערבים את עורך הדין בשלבים המוקדמים מרגע קבלת הזימון, ניתן למנוע צרות רבות. שנית, כאשר עורך הדין מלווה את הנהג לבדיקה הוא יפנה אותו לבדיקות רפואיות באופן פרטי על מנת שיהיו סימוכין לכך שהנהג כשיר לנהיגה.

זאת מאחר והמרב"ד רשאי לבקש ולראות את האינפורמציה הרפואית שמחייבת ויתור סודיות רפואית ולעיין בבדיקות שנעשו לנהג בתיקו הרפואי. הרופאים המומחים מטעם עורך הדין יציגו את חוות דעתם ויתרמו לכך שתימנע שלילת רישיון הנהיגה. כמו כן, אם נקבעה שלילת רישיון הם יסייעו בהשבת הרישיון לאחר הגשת ערר.

 

ההתנהלות בוועדת ערר לכשירות נהיגה

בוועדת הערר של המרב"ד עורך הדין צריך להביא נימוקים צודקים על מנת לשנות את ההחלטה לשלול את רישיון הנהיגה. יש להגיש את הערעור תוך חודש ימים מקבלת ההודעה על השלילה. על מנת לערער על החלטת הוועדה יש להגיש לבית המשפט המחוזי תוך 45 יום את הערעור. במידה ומערערים לבד רוב הסיכויים שהתוצאה תישאר בעינה ולכן ישנה חשיבות רבה להתערבותו של עורך דין תעבורה המומחה בתחום ובעל ניסיון בהגשת תביעות וערעורים למרב"ד.

לסיכום, במידה וזומנתם לבדיקת כשירות נהיגה במרב"ד קחו בחשבון שתצטרכו לשלם גם אגרה עבור הבדיקה שכיום עומדת על יותר מ-600 ₪. אומנם לא מדובר בסכום אסטרונומי, אך שלילת רישיון הנהיגה עלולה בהחלט לעלות לכם ביוקר.

עורך דין תעבורה

 

 

 

אולי תאהבו גם את

גנב במשרד
איך להתמודד במקרה סחיטה?

סחיטה היא עבירה חמורה שיכולה לגרום לנזק משמעותי לאנשים פרטיים, אנשי עסקים ואפילו ארגונים שלמים. במאמר זה נבחן מהי סחיטה, כיצד להתמודד עם מצבים כאלה

קראו עוד »